Gå til indhold
Designet af Stonic GT Line giver bilens urban crossover look en mere sporty kant
Designet af Stonic GT Line giver bilens urban crossover look en mere sporty kant

Nyhed -

KIA afslører den nye Stonic GT Line

Fredericia, den 7. oktober 2020 – KIA har idag afsløret den nye KIA Stonic GT Line, den seneste model fra mærket til at få en sportsinspireret GT-Line variant.

Stonic GT Line udstråler de mest sporty elementer fra mærkets designs med et mere appelerende look, indvendigt og udvendigt, og eksklusive GT Line designfeatures. Ligesom andre modeller i Stonic-serien tilbyder GT Line-modellen også mulighed for tilpasning med nye to-farvede farvekombinationer samt en række muligheder for mild hybrid og helt konventionelle drivlinjer.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe, kommenterer: ”Stonic har været en stor succes for KIA i Europa, siden salget begyndte i 2017 med mere end 150.000 solgte enheder til dato. I 2019 blev det vores fjerde bedst sælgende model i Europa. Stonic er elsket af sine ejere, og den nye GT Line-variant bringer det bedste frem i Stonic – og tilbyder funktioner og et design inspireret af de mest kraftfulde biler i vores line-up. Vi forventer, at GT Line-varianten yderligere øger efterspørgslen af KIA Stonic i det, der er blevet et meget konkurrencepræget segment af markedet. ”

Stonic GT Line bliver produceret på KIAs fabrik i Sohari, Korea. Salget i Danmark starter i foråret 2021. Og alle modeller er naturligvis omfattet af KIAs unikke garanti på 7 år / 150.000 km.

Et GT-inspireret design

Designet af Stonic GT Line giver bilens urban crossover look en mere sporty kant, inspireret af KIAs kraftfulde GT-modeller, Stinger, Ceed GT og ProCeed GT.

Dette manifesterer sig i nyt front- og bagkofangerdesign for en mere målrettet attitude på vejen. Den forreste kofanger er forbedret med integrerede LED-tågelygter, tre forskellige luftindtag på tværs af bilens forside og en metallisk linie langs den nederste kant. Tiger-næse-grillen får også sin egen unikke designfinish, mens sorte sidespejle står i kontrast. Desuden er GT Line-modellen som standard udstyret med nye komplette LED-forlygter, der skaber en markant lyssignatur. Bagpå adskiller en mere fremtrædende bagkofanger den fra andre Stonic-varianter med et design, der efterligner dobbelt udstødning og en bagdiffusor og et GT Line-mærke på bagklappen.

Som med eksisterende varianter af modellen er muligheden for at skræddersy sin egen model stadig et nøglepunkt for Stonic GT Line. Til dato har en tredjedel af alle Stonic-købere valgt en tofarvet lakering, og GT Line tilbyder køberne de samme 15 tofarvede farvekombinationer. Herudover kan køberne af GT Line modellen yderligere tilpasse sin Stonic med de tre forreste luftindtag i kontrasttagets farve. Alle Stonic GT Line modeller er udstyret med 17-tommer alu-fælge.

Unikke interiøropgraderinger

Opgraderinger til kabinen i Stonic GT Line hæver også de præstationsinspirerede referencer i forhold til de øvrige Stonic modeller. Den mest iøjenfaldende ændring er et lækkert kulfiberlook på instrumentpanelet - en finish, der er unik for GT Line-modeller.

Sæderne er også unikke for den nye variant, trimmet i en kombination af sort stof og syntetisk læder med hvide kontrastsømme. Føreren mødes også med et nyt D-formet rat i perforeret læder med GT Line logo og kontrastsøm samt et 4,2" digitalt display mellem knapperne i instrumentenheden.

Udbud af turboladede og mild hybrid-drivlinjer

Stonic GT Line tilbyder KIAs nye EcoDynamics + mild hybrid-benzin drivlinje (MHEV). En kombination af KIAs Smartstream 1,0-liters T-GDi-motor (turboladet direkte benzinindsprøjtning) og et 48V MHEV-system, EcoDynamics + drivlinien leverer større effektivitet ved implementering og regenerering af elektrisk drivkraft. Et kompakt 48-volt lithium-ion-polymerbatteri supplerer motorens drejningsmoment med elektrisk effekt via en ny Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG) enhed.

MHSG er forbundet med motorens krumtapaksel via en rem, og skiftet mellem motor- og generatorfunktion sker ubemærket. I ”motor”-funktionen under acceleration leverer MHSG ekstra elektrisk kraft for at reducere motorens belastning og emissioner. Når bilen decelererer, kan MHSG under visse forhold skifte til ”generator”-funktionen, hvor den rekupererer energi fra krumtapakslen til opladning af batteriet.

Den nye Smartstream-motor er udstyret med Continuously Variable Valve Duration (CVVD). CVVD teknologien gør, at motoren kan skifte smidigt mellem forskellige forbrændingscyklusser afhængigt af belastningen og dermed optimere effektiviteten i alle kørselssituationer. Den nye EcoDynamics+-motor fås med enten 100 hk eller 120 hk, og takket være et Drive Mode Select-system kan førerne i begge versioner tilpasse deres kørsel med indstillingerne "Eco", "Sport" og "Normal".

Stonic GT-Line er udstyret med KIAs nye intelligente manuelle gearkasse (iMT) som standard – eller en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (7DCT) som tilvalg. iMT er KIAs nye ”clutch-by-wire”-system, som bidrager til MHEV-systemets bedre brændstofeffektivitet og lavere CO2-emissioner, og samtidig fastholder det førerens engagement, som man kender fra konventionelle manuelle gearkasser. I stedet for mekanisk betjening af koblingen foregår betjeningen af koblingen i iMT’en elektronisk. Den er integreret i MHSG, som standser motoren tidligere end KIAs Idle Stop & Go-start-stop-system, når man ruller hen mod fx et lyskryds for at standse.

Begge gearkasser – iMT og 7DCT – giver mulighed for at "rulle" med standset motor for at øge brændstofeffektiviteten. Systemet fungerer ved hastigheder op til 125 km/t, og motoren genstartes, når føreren træder på speederen, bremsepedalen eller koblingspedalen.

Ud over EcoDynamics + modellerne tilbydes Stonic GT Line også med en Smartstream 1,0 liters T-GDi-motor, der producerer 100 hk kombineret med enten en 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins DCT.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark