Gå til indhold
Stinger sætter stadig standarden for KIA mærket næsten et årti efter afsløringen af KIA GT Concept i 2011
Stinger sætter stadig standarden for KIA mærket næsten et årti efter afsløringen af KIA GT Concept i 2011

Nyhed -

Mere teknologi, power og sikkerhed til den opgraderede KIA Stinger

Fredericia, den 28. august 2020 – Alle detaljer på den opdaterede KIA Stinger er nu offentliggjort. Den højtydende fastback-sportssedan har fået en række opgraderinger, der fremhæver bilens gran turismo-karakter.

Foruden det opfriskede design, som blev afsløret tidligere på måneden, er den opgraderede KIA Stinger udstyret med KIAs nyeste førerassistent- og sikkerhedssystemer samt et optimeret interiør med bedre plads og mere komfort.

"Stinger sætter stadig standarden for KIA mærket næsten et årti efter vores afsløring af KIA GT Concept i 2011. Den er stadig vores mest førerorienterede bil, hvori man kan tilbagelægge lange distancer omgivet af komfort og stil", udtalte Thomas Schemera, som er Head of Product Division hos KIA. "Den opgraderede model bygger videre på Stingers fasttømrede grand touring-ånd med en fornyet sans for designkvalitet, nye teknologier samt større anvendelighed – alt sammen noget, der gør bilen mere attraktiv for kunder i hele verden".

Den nye KIA Stinger kommer til salg i Danmark sidst på året.

High-performance

Den kraftfulde motor i Stinger-modellen – en 3,3-liters V6 T-GDi-turbomotor fra KIAs familie af "Lambda"-motorer – er uforandret bortset fra et nyt elektronisk variabelt udstødningsventilsystem. Systemet omfatter en lille butterfly-ventil i udstødningssystemet, som kan åbne og lukke og frembringe en mere markant og dybere lyd fra udstødningssystemet i sportsindstillingen eller en mere stille og undertrykt lyd i Eco- eller Comfort-indstillingen. Det nye udstødningssystem bidrager foruden den optimerede lydkvalitet til at levere yderligere 3 hk fra motoren (nu 370 hk ved 6.000 omdr./min.). Drejningsmomentet på 510 Nm er tilgængeligt fra 1.300-4.500 omdr./min. og giver Stinger fremragende præstationer i alle situationer.

Helt i tråd med bilens ry som den mest kraftfulde bil, som KIA producerer, leverer motoren hurtig acceleration og hurtig respons på førerens input, og på de lange ture giver den en raffineret grand touring-køreoplevelse.

Motoren er kombineret med en velfungerende 8-trins automatisk gearkasse, som matcher bilens gran turismo-personlighed.

Nye widescreen-infotainmentsystemer og digitale displays

Centralt placeret i Stingers opgraderede kabine finder man et opgraderet infotainmentsystem med touchskærm, som byder på nye funktioner, der matcher kundernes øgede forventninger til teknologien i nye biler.

Den opgraderede Stinger har fået et nyt 10,25" display med touchsskærm. Bluetooth-multiopkobling giver brugerne mulighed for at tilslutte op til to mobile apparater på samme tid – et til håndfri telefoni og multimedier og et kun til mediebrug. Med systemets avancerede opdelte skærm kan brugerne betjene eller overvåge forskellige funktioner på samme tid, og skærmen kan individualiseres med en række forskellige widgets. Systemet med 10,25" skærm omfatter Apple CarPlay og Android Auto som standardudstyr samt stemmebetjening til mange af bilens funktioner som fx varme- og ventilationssystem, audiosystem og navigationssystem.

Desuden får føreren en komplet digital 7,0" "Supervision"-instrumentenhed i høj opløsning – et komplet farvedisplay med livagtige grafiske fremstillinger til de forskellige køreindstillinger og krystalklare informationer.

Nye ADAS-teknologier hjælper førerne og beskytter passagererne

Den opgraderede KIA Stinger har samme avancerede førerassistentsystemer (ADAS) som forgængeren samt en række nye features og opdateringer, der giver endnu bedre beskyttelse til fører, passagerer og andre trafikanter.

ADAS-udstyret i den opdaterede Stinger er særdeles omfattende, og mange af de eksisterende systemer er for nylig blevet opdateret:

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) yder nu beskyttelse, når man krydser en vej i et kryds, ved at registrere modkørende trafik på den anden side af vejen. Desuden har systemet længere rækkevidde ved registrering af et køretøj, en fodgænger eller en cyklist.

Lane Keeping Assist (LKA) kan nu registrere vejkanten samt vognbanelinjerne, og systemet hjælper med til at undgå, at føreren skifter vognbane uden at aktivere blinklyset.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) er en forbedring i forhold til det eksisterende Blind-Spot Collision Warning (BCW). I stedet for kun at advare føreren om biler i de tilstødende vognbaner på motorvejen, hjælper BCA føreren med at undgå en potentiel kollision ved at aktivere en differentialeopbremsning.

Den opgraderede Stinger er nu udstyret med Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), som fungerer på baggrund af vejskiltegenkendelse.

Driver Attention Warning (DAW) fungerer nu ved hastigheder på op til 210 km/h og advarer også føreren, hvis vedkommende ikke lægger mærke til, at køretøjet foran sætter i gang efter at have holdt stille.

Navigationsbaseret Smart Cruise Control (NSCC) assisterer ved kurvekørsel på motorvej, hvor systemet automatisk sænker bilens hastighed til et passende niveau før kurven. Når bilen forlader kurven, genoptages den oprindelige hastighed.

En tilsvarende opdatering er sket, når det gælder manøvren at bakke ud fra parkeringsbåse, hvor Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) nu hjælper med at undgå kollisioner med tværgående trafik, mens man bakker (tidligere blev føreren kun advaret af systemet).

Følgende nye ADAS-teknologier og komfortfunktioner fås for første gang til Stinger:

Safe Exit Warning (SEW), som registrerer køretøjer, der nærmer sig bagfra på begge sider af Stinger, når bilen er holder stille. Personerne i bilen advares med en advarselslyd og en visuel advarsel, hvis de forsøger at åbne bildøren mod trafikanter, der nærmer sig.

KIAs banebrydende Blind-Spot View Monitor-teknologi (BVM) fungerer som et ekstra sæt øjne for føreren, fordi systemet eliminerer førerens blinde vinkel i både venstre og højre side. Det viser et videobillede i høj opløsning i "Supervision"-instrumentenheden, hvis føreren blinker for at skifte vognbane, og et andet køretøj befinder sig i førerens blinde vinkel. Videobilledet kommer fra diskrete vidvinkelkameraer, der sidder skjult under sidespejlet og giver føreren en større synsvinkel i de blinde vinkler.

Lane Following Assist (LFA) hjælper med til at holde bilen centreret i kørebanen.

Highway Driving Assist (HDA) hjælper med at holde en valgt afstand til det forankørende køretøj på motorveje, og det holder samtidig bilen centreret i kørebanen selv på kurvede strækninger.

Rear Occupant Alert (ROA) advarer føreren, hvis kæledyr eller børn efterlades i bilen, når føreren stiger ud.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark