Gå til indhold
Ny battericellefabrik skal cementere Kia koncernens førerposition for elbiler.

Nyhed -

Ny battericellefabrik skal cementere Kia koncernens førerposition for elbiler.

Fredericia, den 16. september 2021 – Kia registrerede et samlet globalt salg på 217.204 enheder i august 2021, en stigning på 0,1 procent i forhold til sidste år. Og i modsætning til flere andre mærker, har Kia masser af biler til levering i indeværende år. Særligt er der tryk på de elektrificerede modeller. Det får nu Kia koncernen i samarbejde med LG Energy Solution Ltd. til at starte opførslen af en fabrik til produktion af battericeller til elbiler i Indonesien med henblik på at cementere førerpositionen på det globale marked for batteridrevne elbiler.

”Kia arbejder fokuseret på at blive globalt førende på elbilmarkedet, hvilket er nøglen til at sikre konkurrencedygtigheden i fremtiden. Fabrikken er en del af dette arbejde,” fortalte Euisun Chung, som er Chairman i koncernen. ”Denne fabrik vil blive starten på etableringen af et økosystem for elbiler i Indonesien med udvikling af forskellige relaterede industrier. Desuden forventer vi, at Indonesien kommer til at spille en vigtig rolle på elbilmarkedet i ASEAN-landene.”

”Dagen i dag markerer et stort skridt på vejen i en ny æra for elbilbatteriindustrien i Indonesien med etableringen af den første produktionsfabrik til battericeller i landet”, udtalte ong-hyun Kim, som er President og CEO hos LG Energy Solution. ”Med dette joint venture-partnerskab er vi nu sammen et skridt nærmere oprettelsen af verdens første omfattende leverandørkæde til elbiler.” Og han tilføjede følgende: ”LG Energy Solution vil gøre sit yderste for at gøre denne fælles produktionsfabrik til battericeller til en vigtig base for adgangen til det globale elbilmarked.”

I juli 2021 underskrev Gruppen og LG Energy Solution en hensigtserklæring sammen med den indonesiske regering om oprettelsen af et joint venture i Indonesien med henblik på produktion af battericeller til elbiler. Gruppen og LG Energy Solution annoncerede investeringer på i alt 1,1 milliard dollars i joint-venture-projektet med en ejerandel på 50 % hver.

Den nye battericellefabrik bliver opført på et 330.000 m2 stort område. Opførelsen af fabrikken vil være afsluttet i første halvdel af 2023. Masseproduktionen af battericeller på den nye fabrik forventes at starte i første halvdel af 2024. Når fabrikken kommer op på fuld produktionskapacitet, forventes den at producere 10 GWh NCMA-litium-ion-batterier om året, hvilket er nok til over 150.000 batteridrevne elbiler. Desuden vil fabrikken kunne øge produktionen op til 30 GWh for at imødekomme stigningen i efterspørgslen efter batteridrevne elbiler i fremtiden.

De battericeller, der produceres i Karawang, vil blive brugt i elbiler fra Hyundai og Kia på Gruppens dedikerede elbilplatform – Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Den nye fabrik vil hjælpe Hyundai og Kia med at producere biler med høj effektivitet, høje præstationer og høj sikkerhed ved at levere battericeller, der er optimeret til de to producenters elbilmodeller.

Gruppen og LG Energy Solution forventer at kunne sikre en stabil forsyning af battericeller til elbiler i de kommende år, hvor den globale efterspørgsel efter elbiler fortsat forventes at stige- Samtidig vil Kia koncernen bidrage til at øge fabrikkens produktionseffektivitet med sin ekspertise inden for produktion af biler og kabiner. Gruppen vil også bidrage til joint venture-projektets produktion af battericeller med de fleste præstations- og sikkerhedsrelaterede opgaver med sine integrerede kvalitetsstyringssystemer.

Den indonesiske regering giver desuden tilsagn om at tilbyde forskellige støtteordninger og tilskud for at understøtte en stabil produktion på fabrikken.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark