Gå til indhold
Den nye KIA Stinger fastback sportssedan og den kompakte crossover KIA Stonic opnår begge de maksimale 5 stjerner for kollisionssikkerhed i Euro NCAP-testen
Den nye KIA Stinger fastback sportssedan og den kompakte crossover KIA Stonic opnår begge de maksimale 5 stjerner for kollisionssikkerhed i Euro NCAP-testen

Pressemeddelelse -

De nye KIA modeller – Stinger og Stonic med 5-stjernet sikkerhed

Fredericia, den 13. december 2017 – Den nye KIA Stinger fastback sportssedan og den kompakte crossover KIA Stonic har begge opnået den højest mulige rating i Euro NCAPs sikkerhedstest. Begge biler opnår de maksimale fem stjerner for kollisionssikkerhed i Euro NCAP-testen. Hvad Stinger angår, er det alle modeller, der kvalificerer sig til den 5-stjernede rating. Og med hensyn til Stonic, er det alle modeller med KIAs avancerede førerassistentsystemer – det vil sige, at alle modeller på det danske marked har en 5-stjernet rating.

Den uafhængige testorganisation tildelte Stinger 93 % for beskyttelse af voksne passagerer, 81 % for beskyttelse af børn i bilen, 78 % for fodgængerbeskyttelse og 82 % i kategorien for sikkerhedssystemer.

Stonic modeller udrustet med KIAs avancerede førerassistentsystemer fik tildelt 93 % for beskyttelse af voksne passagerer, 84 % for beskyttelse af børn i bilen, 71 % for fodgængerbeskyttelse og 59 % i kategorien for sikkerhedssystemer.

Scoren er opnået takket være bilernes karrosseri i avanceret højstyrkestål kombineret med airbags som standardudstyr (seks airbags i Stonic og syv airbags i Stinger), og et stort udvalg af passive og aktive sikkerhedsfeatures på et højt teknologisk niveau.

Euro NCAP roste begge biler for deres passagerkabine, som forbliver stabile i tilfælde af en kollision og yder god beskyttelse til personerne i bilen uanset deres størrelse og uanset, hvor i bilen de sidder. Specielt i Stinger er personer i bilen godt beskyttet mod piskesmældsskader, og risikoen for fodgængere var reduceret takket være den aktive motorhjelm. Det automatiske nødbremsesystem i både Stinger og Stonic betød, at bilerne undgik alle kollisioner i testen af sikkerhedsassistentsystemer.*

Euro NCAPs tildeling af de fem stjerner gælder alle modeller i Stinger-modelrækken – inklusiv alle benzin- og dieselmodeller. Den 5-stjernede rating gælder for alle Stonic modeller udstyret med KIAs avancerede førerassistentsystemer - altså alle modeller i det danske modelprogram. **

Nye priser

Den fem-stjernede kollisionssikkerhed i Euro NCAP-testen for hhv. Stinger og Stonic har en positiv effekt på prisen, da de fem stjerner giver rabat på registreringsafgiften. Det lader KIA komme kunderne til gode. Derfor falder prisen på en Stonic med kr. 6.800,- og prisen på en Stinger falder kr. 12.000,-.

Hightech aktive sikkerhedsfunktioner

Stinger er tilgængelig med KIAs nyeste avancerede førerassistentsystemer (ADAS), og alle versioner har Vehicle Stability Management (VSM) og elektronisk stabilitetskontrol (ESC), Forward Collision Warning med Frontassistent til undgåelse af kollisioner og registrering af fodgængere, intelligent fartpilot med Stop & Go, vognbaneassistent, aktiv motorhjelm og High Beam Assist som standardudstyr.

Af øvrige tilgængelige ADAS-teknologier kan nævnes: Rear Cross-Traffic Collision Warning, Around View Monitor med parkeringshjælp til manøvrer med lav hastighed, advarsel om biler i den blinde vinkel og fjernlysassistent.

Som standard har Stinger ydermere et træthedsregistreringssystem (DAW), som hjælper med til at forhindre førere i at køre, når de er trætte eller distraherede. I Europa menes træthed hos føreren at være en vigtig faktor i op mod hver fjerde dødsulykke på kontinentet**. Systemet overvåger en række input fra bilen og føreren, og hvis det registrerer, at førerens koncentration er blevet reduceret, afgiver det en advarselsalarm, og en advarsel vises i instrumentenheden.

Stonic er som standard udstyret med VSM og ESC, mens de danske Stonic modeller ydermere er udstyret med ADAS teknologier i form af: Forward Collision Warning med Frontassistent til undgåelse af kollisioner og registrering af fodgængere, advarsel om biler i den blinde vinkel og vognbanealarm. Vognbaneassistent vil også være tilgængelig i Stonic fra midten af 2018. Træthedsregistreringssystemet (DAW) er også standard i det danske Stonic modelprogram.

Til salg nu med KIAs 7 års / 150.000 km garanti

KIA Stinger og Stonic er til salg i Danmark. Stinger er tilgængelig med enten firehjulstræk eller baghjulstræk samt en række benzin- og dieselmotorer. Med den højtydende 3,3-liters V6-benzinmotor med dobbelt turbolader er bilen den mest kraftfulde og hurtigst accelererende produktionsmodel fra KIA nogensinde. Alle motorer er kombineret med en 8-trins automatisk gearkasse.

KIA Stonic er drevet af en række af KIAs mest avancerede benzin og dieselmotorer, designet til at maksimere mekanisk effektivitet, ydeevne og handling. Hver motor i Stonic-serien er som standard parret med en manuel gearkasse.

Ligesom alle KIA modeller, er Stinger og Stonic omfattet af KIAs unikke garanti på 7 år/150.000 km.

Noter til redaktøren

*Automatisk nødbremsesystem (AEBS, frontassistenten til undgåelse af kollisioner) er et assistentsystem og fritager ikke føreren fra hans eller hendes ansvar for sikker betjening af bilen til enhver tid. Føreren skal stadig tilpasse sin kørestil til vedkommendes personlige køreevner, lovgivningen og de generelle vej- og trafikforhold. AEBS er ikke konstrueret til selv at køre bilen. Se instruktionsbogen for yderligere informationer.

**”Sleepiness at the wheel”, Association des Sociétés Françaises d'Autoroutes & Institut National du Sommeil et de la Vigilance, juni 2013

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark