Gå til indhold
Den efterspurgte Soul EV er kommet til Danmark

Pressemeddelelse -

Den efterspurgte Soul EV er kommet til Danmark

Introduktionen af Soul EV i Danmark kommer samme tid som KIA præsenterer deres vision, om at blive førende inden for grønne biler i 2020. Med en 5-årig udviklingsplan, der indebærer yderligere investeringer fra KIA i forskning og udvikling i brændstofeffektive teknologier og nye produkter med en række helt nye modeller og yderst avancerede drivlinjer til det globale marked, forventes det at udvide det grønne modeludvalg til 11 modeller.

Soul EV er den første af KIA’s grønne biler som bliver introduceret i Danmark. Med en rækkevide på 212 km på en opladning, blander KIA’ Soul EV sig med de bedste i segmentet.

Med en topfart på 145 km/t og en acceleration på 11,2 sek. (0-100) følger Soul EV fint med resten af trafikken. Bilen kan køres i både Drive mode og det strømbesparende Brake mode, hvor der motorbremses ekstra kraftigt og batteriet herved bliver regenereret. Begge køreindstillinger kan vælges i Eco mode som begrænser bilens moment og spare på batteriet.

Med Soul EV’s timerindstilling kan du sikrer, at du altid kommer ud til en bil med et behageligt indeklima. Når bilen er tilsluttet laderen er det nemlig muligt, via bilens infotainmentsystem, at forudindstille temperaturen i bilen uden unødig afladning af batteriet.

Varmepumpen, som er koblet til det elektriske varmeanlæg og airconditionanlægget, sikrer bedre rækkevide i det danske vintervejr med op til 30 % end med konventionelt varmeanlæg. Det unikke airconditionsystem gør det muligt kun at få ventilation til føreren, hvorved strømforbruget optimeres.

Soul EV holder dig hele tiden opdateret på den tilbageværende rækkevide, som løbende beregnes ud fra forbrugsmønstret. Med navigations hjælpefunktioner er du hele tiden informeret om de nærmeste ladestandere. Derudover får du også oplysninger om hvor lang tid det vil tage at lade batteriet op og hvor meget strøm de enkelte forbrugskilder i bilen bruger.

Bæredygtighed har været et af nøgleordene ved udvikling af Soul EV, derfor er Soul’s interiør blandt andet lavet af organisk kulstof og nedbrydelig plast. Soul EV bliver produceret på KIA’s fabrik i Gwangju, Korea som har fokus på at skabe bæredygtig produktion, en strategi som i juli 2015 blev hædret/belønnet af J.D. Power med en Cold Plant Quality Award i den asiatiske region.

Soul EV fås i 2 udstyrsvarianter, Vision til kr. 234.999,- og den højudstyrede Advance til kr. 259.999,-. Lige som andre KIA biler, har Soul EV 7 års fabriksgaranti /150.000 km.

Den gennemsnitlige brændstofeffektivitet skal øges med 25 % frem mod 2020

Foruden investeringer i avancerede drivteknologier, fra hybrid og plug-in-hybrid til batteridrevne elbiler og elbiler med brændselsceller. vil KIA også udskifte syv ud af ti af sine nuværende motortyper med næste generation af benzin- og dieselmotorer. Samtidig vil antallet af motorer med turbolader blive større. Mere effektive multi-speed-gearkasser er også under planlægning, og KIAs ingeniører har en målsætning om en vægtreducering på 5 % af de nye bilers karrosserier ved hjælp af større anvendelse af ultrahøjstyrkestål.

Soul EV fås i 2 udstyrsvarianter, Vision til kr. 234.999,- og den højudstyrede Advance til kr. 259.999,-. Lige som andre KIA biler, har Soul EV 7 års fabriksgaranti /150.000 km.

Note til redaktionen: priserne er ekskl. registreringsafgift. Disse afgifter vil blive pålagt ved levering i 2016. Vi afventer endeligt udspil fra regeringen.

Related links

Emner

Kategorier


KIA Motors Europe er den europæiske salgs-, marketing- og servicedivision af KIA Motors Corporation. Divisionen har hovedkvarter i Frankfurt i Tyskland og dækker 30 markeder i Europa.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – Producent af kvalitetsbiler til de ungdommelige – blev grundlagt i 1944 og er Koreas ældste bilproducent. KIAs ti produktions- og samlefabrikker er fordelt på fem lande, og de producerer over 2,7 millioner biler om året, og bilerne sælges og serviceres via et netværk af distributører og forhandlere i ca. 150 lande. I dag har KIA ca. 48.000 ansatte på verdensplan og en årlig omsætning på 43 milliarder dollar. KIA er hovedsponsor for Australian Open i tennis og er FIFAs officielle partner fra bilbranchen – FIFA er hovedorganet bag VM i fodbold. KIA Motors Corporations slogan – ”The Power to Surprise” – er et udtryk for KIAs globale ønske om at overraske verden ved at tilbyde spændende og inspirerende oplevelser, som overgår forventningerne.

KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk). KIA Import Danmark AS, der startede herhjemme i 1996, har hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Med et salgstal for 2014 på 10.000 biler, har KIA bevist, at vi har styrken til at fastholde vores position og dermed bevarer et realistisk udgangspunkt til at indfri vores vision som top 5 mærke. KIA har fortsat produktpaletten til at leve op til denne ambitiøse målsætning, og ved fortsat at fokusere på at overstige kundernes forventning, kan vi fastholde gamle kunder og tiltrække nye.

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark