Gå til indhold
Den nye 12,3” digitale instrumentenhed i KIA XCeed har avancerede grafiske muligheder og lækre applikationer med masser af potentiale til fremtidige bilmodeller
Den nye 12,3” digitale instrumentenhed i KIA XCeed har avancerede grafiske muligheder og lækre applikationer med masser af potentiale til fremtidige bilmodeller

Pressemeddelelse -

Den helt nye KIA XCeed crossover er udstyret med en ny digital instrumentenhed

Fredericia, den 11. juni 2019 – Den nye urbane crossover KIA XCeed vil kunne fås med KIAs første komplet digitale instrumentenhed, når bilen lanceres i Europa senere i år. KIA XCeed, som først officielt præsenteres den 26. juni 2019, bliver en af de mest teknisk avancerede kompakte biler på markedet, når den kommer til salg.

Emilio Herrera, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtaler følgende: “Vores nye digitale Supervision-instrumentenhed er blot én af de nye teknologier, der vil være tilgængelig til KIA XCeed. Denne instrumentenhed byder især i de højere udstyrsversioner på mange forskellige funktioner og vil spille en vigtig rolle i visualiseringen af data til føreren. Den digitale instrumentenhed vil i fremtiden blive tilpasset til andre modeller som led i vores ønske om at vise førerne nyttige og vigtige informationer undervejs på en overskuelig måde.”

Nyt display i høj opløsning skaber klarhed

Den nye 12,3” Supervision-instrumentenhed i KIA XCeed er udviklet til at levere informationer så overskueligt som muligt. Med et display i høj opløsning på 1920x720 pixels, erstatter det digitale display det konventionelle speedometer og omdrejningstælleren, der på nuværende tidspunkt er monteret i mærkets bilmodeller. Det enkle og elegante display indeholder et knivskarpt digitalt speedometer og omdrejningstæller, og displayet reagerer hurtigt og smidigt på instruktioner og input fra føreren.

Mellem de to instrumenter er der et multifunktionsdisplay, som styres via multifunktionsrattet. I den del af displayet kan førerne se tydelige navigationsanvisninger, informationer om audiosystem, telefonsamtaler og kontakter samt detaljerede kørselsinformationer. Informationerne omfatter det aktuelle og det gennemsnitlige brændstofforbrug. Systemet viser også advarselsmeddelelser og giver mulighed for pop-up-meddelelser vedrørende bilens forskellige aktive sikkerhedssystemer og assistentsystemer samt direkte trafikinformationer og anvisninger fra navigationssystemet. Det centrale multifunktionsdisplay viser også guidance fra bilens træthedsregistrering, som opfordrer føreren til at holde en pause, hvis systemet registrerer tegn på træthed.

Når føreren standser og parkerer bilen, afspiller den nye instrumentenhed også en grafisk opsummering af køreturen. Der vises køretiden og distancen, det gennemsnitlige brændstofforbrug og den resterende rækkevidde på baggrund af den resterende brændstofbeholdning.

Afhængigt af landet og bilens specifikationer fås den nye Supervision-instrumentenhed som ekstraudstyr til den nye KIA XCeed. Den erstatter de fysiske instrumenter og det 3,8” mono-LCD-display eller det 4,2” TFT LCD-farvedisplay, der ellers er standard i modellerne.

Drive Mode-grafik

Som andre varianter i Ceed-modelrækken vil visse versioner af KIA XCeed være tilgængelige med Drive Mode Select-system. Det giver førerne mulighed for at tilpasse bilens køreegenskaber og præstationer til forskellige kørselsforhold med indstillingerne Normal og Sport, der påvirker responsen fra bilens styretøj, gearkasse og gasspjæld.

Den nye digitale Supervision-instrumentenhed tilpasser sig til køreindstillingerne med forskellig grafik. Når man skifter til en køreindstilling, skifter instrumentenheden også grafik - og informationerne tilpasses den pågældende køreindstilling. I køreindstillingen Normal vises brændstofeffektiviteten, et speedometer og en omdrejningstæller i traditionel visning samt yderligere køredata. Når du skifter til køreindstillingen Sport, byder systemet på en mere markant visning af speedometer og omdrejningstæller med en større og mere tydelig visning af bilens hastighed og omdrejningstallet. Mindre vigtige informationer skjules i køreindstillingen Sport for at minimere den visuelle distraktion.

Fremtidens digitale instrumentenheder

Ved udviklingen af den digitale instrumentenhed sikrer KIA sine teknologier i bilen i forhold til fremtidige teknologiske udviklinger. Den digitale instrumentering er vigtig for behandlingen af data og visning af informationer fra mange forskellige kilder, og med det nye system er KIA godt stillet i forhold til integrering af fremtidens banebrydende sikkerheds- og drivlinjeteknologier i bilens displays.

Eksempelvis gør instrumentenhedens grafiske muligheder det ideelt til visning af detaljerede informationer om de elektriske drivlinjer, der anvendes i flere og flere KIA modeller. Den digitale instrumentenhed vil i fremtiden blive tilpasset til at vise eco-målinger, køreindstilling og køredata, og det vil endda kunne vise energistrømmen mellem batterier og elmotorer. Den digitale instrumentenhed vil også give et unikt visuelt link til køreindstillingen Eco, som er tilgængelig i visse modeller. KIAs nye instrumentenhed vil i fremtiden også blive introduceret i andre mildhybrid-, hybrid-, plug in-hybrid- og elbiler.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark