Gå til indhold
Et dristigt og detaljefyldt frontdesign matches af en muskuløs hældende fastback-bagende
Et dristigt og detaljefyldt frontdesign matches af en muskuløs hældende fastback-bagende

Pressemeddelelse -

Kia afslører de første skitser af den helt nye Sportage til det europæiske marked

Fredericia, den 25. august 2021 – Kia Europe har afsløret de første officielle skitser af den helt nye Sportage til det europæiske marked. Med den femte generation af mærkets mest populære SUV lancerer Kia for første gang nogensinde en dedikeret udgave af Sportage, som er specifikt designet til de europæiske kunder.

Den helt nye europæiske Sportage er omhyggeligt designet og udviklet til at sætte nye standarder i segmentet, og den er særligt tilpasset europæernes smag og de europæiske veje. Det avancerede udvendige og indvendige design rykker grænserne for styling og sætter scenen for næste generation af Sportage. Topmoderne opkoblingsteknologi, kraftfulde og særdeles effektive drivlinjer og de allernyeste innovationer inden for passiv og aktiv sikkerhed samt ADAS-sikkerhedsfeatures styrker SUV’ens position i premiumklassen. Den helt nye europæiske Sportage er udviklet på en ny platform, og den er omhyggeligt tilpasset til at levere optimale køreegenskaber på de europæiske veje.

Fremtidsorienteret design

Kias nye designsprog – Opposites United – er det centrale element i den helt nye europæiske Sportage og påvirker alle aspekter af bilens udseende og karakter. Designet bygger på temaet ”Bold for Nature” med reference til naturens perfektion og enkelthed med overgangen til mærkets nye designretning. De skitser, der er præsenteret i dag, giver et hint om en sporty, selvsikker og banebrydende SUV.

Den helt nye europæiske Sportage får en mere kompakt og eventyrlysten profil, som afspejler det højere niveau af adræthed og præstationer, der passer perfekt til de europæiske veje. Den helt nye europæiske Sportage er designet til at være den mest dynamiske og flotteste SUV i segmentet, og den får en muskuløs fremtoning og en stærk, men raffineret silhuet med skarpe og stramme karakterlinjer på overfladen.

Skitserne viser et frontdesign med en detalje orienteret sort grafik på kølergrillen, som fylder hele bilens bredde. En frisk fortolkning af Kias ikoniske flydende Tiger Nose-signaturkølergrill kombineres med iøjnefaldende boomerangformet LED-dagskørelys og matrix-LED-forlygter.

Som noget nyt for Sportage-modellen viser skitserne et sort tag, som yderligere fremhæver den helt nye SUV’s sportslige profil og C-stolpernes dynamiske design.

Bagpå møder kraftfulde og brede skulderlinjer slanke LED kombi lygter flankeret af det nye Kia logo. En unik, sort kofanger bagpå understreger yderligere den europæiske Sportages sportslige og ungdommelige karakter.

Digital lancering

Kias helt nye Sportage til det europæiske marked får debut ved en digital lanceringsevent, som afholdes onsdag den 1. september kl. 11.00 på Kias egne digitale platforme. Seerne vil få meget mere at vide om Kias første SUV, som er designet specifikt til de europæiske kunder! Salget af den helt nye Sportage i Europa starter senere i år.

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark