Gå til indhold
Den opdaterede KIA Stinger bygger på det oprindelige sofistikerede gran turismo-design, men har fået et kvalitetsmæssigt løft både udvendigt og indvendigt
Den opdaterede KIA Stinger bygger på det oprindelige sofistikerede gran turismo-design, men har fået et kvalitetsmæssigt løft både udvendigt og indvendigt

Pressemeddelelse -

KIA afslører nyt design til Stinger

Fredericia, den 12. August 2020 – Kia Motors Corporation har i dag frigivet de første billeder af den opgraderede KIA Stinger*, der afslører et forfrisket design til den højtydende fastback-sports sedan. Designændringerne af den forbedrede model forstærker bilens gran turismo-karakter, samtidig med at kabinen forbedres og giver køberne flere valgmuligheder hvad angår farver og materialer.

Den opgraderede model, der på de første billeder bliver afsløret i koreansk specifikation til KIAs hjemmemarked, kan prale af en række designopdateringer, indvendigt og udvendigt. Udvendigt tilføjer ændringerne et nyt strejf af drama til bilens design og giver køberne flere muligheder for tilpasning. Indvendigt tilbyder den opgraderede Stinger endnu mere komfort med et revideret design, nye materialer af højere kvalitet og opdateringer til infotainmentsystemet.

Karim Habib, Senior Vice President & Head of Kia Global Design kommenterer: ”KIA Stinger udtrykker både elegance og komfort. Den opdaterede model bygger på det sofistikerede gran turismo-design, vi introducerede for tre år siden med moderne flair og en subtil antydning af aggression for at tilføre bilen et look, der udgyder styrke på vejene. Interiøret er også blevet forbedret, og de nye designelementer og teknologier, der er indarbejdet i Stinger, slår bilens identitet fast som den fuldendte tourer.”

Et moderniseret, mere muskuløst udvendigt udseende

Foran på Stinger sidder KIAs ”tiger-nose” signatur-kølergrill mellem nye multifacetterede LED-forlygter med reflektor, med et nyt design og LED-kørelys. De nye lygter ser mørkere og slankere ud, mens de giver bilen en mere højteknologisk lyssignatur med skarpe lysstråler vinklet lidt mod fronten af bilen.

Bagpå giver en ny kombinationslygte en markant ny lyssignatur, der udvider bilens fulde bredde og efterligner formen på spoileren, der er integreret i bagagerumsklappen. De nye blinklys omfatter en samling af 10 individuelle LED-enheder – hver arrangeret i et gittermønster for at efterligne udseendet af et skakternet flag, der bruges i motorsport til at signalere afslutningen af et løb.

Stinger køberne har nu muligheden for at specificere større bredborede udstødningsrør i sølv med en mere præstationsinspireret diffusor for at give bilen et mere muskuløst udtryk. To nye 18” og 19” fælge med et snørklet geometriske design, der forbedrer bilens sporty tourer look, er også en mulighed.

Der tilføjes endnu en lakfarve til Stingerens farvepalette og to nye eksteriørpakker introduceres også for første gang.

Kvaliteten i kabinen er blevet højnet med nye farvemuligheder og en forbedret infotainmentskærm

Mens arkitekturen i kabinen i den opgraderede Stinger forbliver uændret med et førerorienteret fokus og behagelig plads til op til fem passagerer, kan den prale af en række forbedringer. Disse visuelle og materielle opgraderinger er designet til at forbedre bilens komfort på de lange ture og skabe en mere luksuriøs atmosfære.

Rattets nederste del har fået en ny metallisk finish, der matcher den kromramme, der nu omgiver den 7” fuldt digitale instrumentklynge. Sidstnævnte er designet til at give krystalklar information til føreren via dens high-definition display. Bakspejlet er nu rammeløst, hvilket skaber et moderne udseende og forbedrer udsynet.

Afhængig af specifikationen er instrumentpanelet og dørene designet med nye kontraststikninger, mens midterkonsollen fås i aluminium eller kulfiber trim – begge forstærker kabinens sporty natur. KIAs opgraderede 10,25” touchskærm med infotainment og navigationssystem sidder øverst på instrumentpanelet, fremhævet af en ny high glossy sort finish. Kabinen har også fået et nyt mood lighting system, der giver føreren mulighed for at vælge mellem 64 forskellige interiørbelysninger, som er med til at ændre kabinens karakter.

Nye interiørmuligheder inkluderer bl.a. Nappa læderindtræk i hhv. sort, rød eller beige samt en ny Saturn Black-pakke med sæder i sort ruskind med kontrastfulde røde syninger i et kæde-mønster, designet til at efterligne ledene i en urrem.

Flere detaljer om den opgraderede Stinger følger snart

Den nye KIA Stinger kommer til salg i Korea i tredje kvartal af 2020. Herefter starter salget på de øvrige markeder. I Danmark forventes den at være tilgængelig omkring årsskiftet. KIA vil snart afsløre flere detaljer om den opgraderede Stinger, herunder det nye line-up og drivlinje teknologier.

* De første billeder er af den opgraderede KIA Stinger i koreansk specifikation, derfor det særlige ”KIA Exclusive” logo. 

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark