Gå til indhold
Ved  hjælp af V2L teknologien driver Kia EV9 en lysinstallation, der efterligner solen
Ved hjælp af V2L teknologien driver Kia EV9 en lysinstallation, der efterligner solen

Pressemeddelelse -

Kia EV9 bringer sollys til det vintermørke Norge

Fredericia, den 23. februar 2024 – Kia har i samarbejde med det oplevelsesrige designstudie, VOID og det kreative bureau, Innocean etableret en helt unik lysinstallation. Ved hjælp af en 5 meter bred LED-skive drevet af en Kia EV9, har man bragt sollys til et af de mørkeste områder i Norge, hvor solen knap kommer frem om vinteren.

Denne midlertidige sol demonstrerede de imponerende egenskaber i EV9’ens Vehicle-to-Load (V2L) teknologi og fremhæver vigtigheden af sollys, da mangel på lys kan påvirke individets energiniveau, mentale sundhed, immunsystem og søvnmønster.

"EV9 er fascinerende både under kørsel og når den er stationær med sine innovative funktioner såsom tovejsopladning," sagde David Hilbert, marketingchef hos Kia Europe. "Denne teknologi kan udvide den rolle, som elbiler spiller i vores hverdag, uanset om det er til en aktiv fritid med eksempelvis camping, som strømkilde til et mobilt kontor eller endda være en del af det brede elnetværk med Vehicle-to-Grid (V2G) teknologien."

Lysinstallationen blev sat op i Rampton, en campingplads ved en fjord 35 km sydvest for Oslo. Den maleriske strand, med en lille ø udfor den, var et ideelt sted at efterligne en solopgang langs kystlinjen. Fuldt oplyst, kunne den midlertidige sol ses på flere kilometers afstand. EV9 var i stand til at køre fra Oslo til Rampton, levere strøm til den kunstige sol i fireogtyve timer og derefter vende tilbage til Oslo uden problemer. En dokumentar om lysinstallationen kan ses her.

"Ved at kombinere banebrydende teknologi med et kunstnerisk udtryk har vi skabt en kunstinstallation, der ikke kun fanger essensen af Kias brand, men som også reagerer på udfordringer i det virkelige liv. Med dette projekt fortsætter Kia med at skubbe grænserne for kreativitet og innovation, altid med det formål at inspirere andre,” sagde Gabriel Mattar, COO, Innocean.

EV9 som mobil strømkilde

Kia Smart Charge tager elforbruget ind i en ny æra gennem tovejsopladning. Dette gør det muligt for energi at flyde begge veje, ind og ud af bilen. V2L, som først blev introduceret med Kia EV6 og tilgængelig som standard med EV9, giver kunderne mulighed for at forsyne 110V/220V-apparater ved hjælp af deres EV9-batteri, som kan rumme op til 99,8 kWh, ved at sætte kablet direkte i bilen ladeport.

Den samme teknologi muliggør V2H (Vehicle-to-Home), V2G (Vehicle-to-Grid) og V2V (Vehicle-to-Vehicle). I USA arbejder Wallbox, en global leder inden for opladning af elbiler og energistyringsløsninger, sammen med Kia America om at bringe tovejsopladning til Kias EV9-kunder. I Europa har Kia igangsat en V2G-pilottest i Holland i samarbejde med leverandøren, Jedlix".

EV9, som allerede har vundet et hav af priser, kombinerer SUV-styrken, banebrydende elektrisk mobilitet og avancerede teknologier, hvilket placerer den i spidsen for SUV-kategorien. Den er bygget på Kias Electric Global Modular Platform, som sikrer EV9 atletiske præstationer og en fuldt-elektrisk rækkevidde på mere end 563 km. Dens ultrahurtige 800-volts opladningskapacitet giver mulighed for, at opnå helt op til 249 km rækkevidde på bare 15 minutter.

Om Innocean Worldwide Europe
INNOCEAN Worldwide, der blev lanceret i 2005 som markedsføringsinstans for Hyundai Motor Group, udviklede sig hurtigt til en global marketingvirksomhed med næsten 3.000 ansatte og et verdensomspændende netværk bestående af 29 oversøiske aktiviteter. Dets europæiske netværk med mere end 350 ansatte fra 30+ nationaliteter bygger skræddersyede internationale teams i nærheden af kunder på tværs af kontorerne i Frankfurt am Main (der også fungerer som det regionale hovedkvarter), London, Paris, Madrid, Milano, Moskva og Istanbul. Yderligere information kan findes her: www.innocean.eu og www.innoceanberlin.com

Om Void

Void er et tværfagligt oplevelsesdesignstudie og atelier. "Vi designer, fremstiller og udfører tilpassede midlertidige eller permanente installationer, der inkorporerer digitale funktioner i det virkelige rum gennem arkitektur, skulptur, kinetik, lyd, lys og sensorer." Yderligere information kan findes her: https://void.as/

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark