Gå til indhold
Med nominering af EV9, er det tredje gang i træk, at Kia mærket er nomineret til Car of the Year i Europa
Med nominering af EV9, er det tredje gang i træk, at Kia mærket er nomineret til Car of the Year i Europa

Pressemeddelelse -

Kia EV9 nomineret til Car of the Year 2024

Fredericia, den 28. november 2023 – Kia EV9 er blevet nomineret til finalerunden af Car of the Year 2024 (COTY) i Europa. Den fuldt elektriske SUV er foreløbigt blandt de 7 finalister ud af i alt 28 nye bilmodeller, lanceret i år, udvalgt af de 59 COTY-jurymedlemmer fra 22 lande. Vinderen af titlen som Car of the Year 2024 vil blive offentliggjort mandag den 26. februar på Geneve International Motor Show.

Ligesom den prisvindende elektriske crossover, Kia EV6, er den fuldt elektriske Kia EV9 bygget på den dedikerede E-GMP-platform. EV9 er en af de første syv-sæders elbiler på markedet, og tilbyder et rummeligt interiør med lounge-lignende komfort. Med hensyn til rækkevidde er EV9 den perfekte løsning til familieture, da den kan tilbagelægge op til 563 km på en opladning. Takket være 800V-teknologien modtager 99,8 kWh-batteriet 249 km rækkevidde på bare 15 minutter, hvilket giver enestående effektivitet for sin klasse.

Jason Jeong, præsident hos Kia Europe, kommenterede: "Hos Kia er vi stolte af at være nomineret til prisen som Car of the Year i Europa for tredje gang i træk med den nye EV9. Kia EV9 følger i fodsporene på den prisvindende EV6, Car of The Year i 2022, hvilket beviser vores ambition om at etablere os som et førende EV-mærke på det europæiske marked."

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark