Gå til indhold
Den modulære e-platform i højstyrkestål og intelligente sikkerhedsfunktioner kombineres for fremragende sikkerhed
Den modulære e-platform i højstyrkestål og intelligente sikkerhedsfunktioner kombineres for fremragende sikkerhed

Pressemeddelelse -

Kia EV9 tildelt fem stjerner i Euro NCAP sikkerhedsvurdering

Den 6. december | Fredericia – Kias helt nye EV9 er blevet tildelt den højeste sikkerhedsvurdering efter omfattende tests af Euro NCAP, Europas førende uafhængige sikkerhedstestorganisation. Den fuldt elektriske 7-personers SUV opnåede den maksimale femstjernede rating, hvilket yderligere demonstrerer bilens imponerende sikkerhedskvaliteter.

EV9 blev vurderet til en høj standard i fire forskellige kategorier gennem hele testprocessen. Resultatet for beskyttelse af voksne passagerer på 84 %, 88 % for beskyttelse af børn, 76 % for sårbare trafikanter, inklusive fodgængere, og 83 % i kategorien "sikkerhedsassistent", som bedømmer bilens aktive sikkerhedssystemers evne til at forhindre ulykker.

Euro NCAP roste EV9en for dens kabine, som forbliver stabil i frontalkollisionstesten og for at give god beskyttelse til knæ og lårben for alle passagerer – uanset deres størrelse og siddeposition. Tests afslørede, at EV9 vil være en moderat god sammenstødspartner ved en frontalkollision. I sidebarrieretesten opnåede EV9 maksimale point, hvilket giver stærk beskyttelse af alle kritiske kropsområder for fører og passagerer. SUVen blev også rost for sit avancerede eCall-system, der advarer nødtjenesterne i tilfælde af en ulykke.

EV9 scorede endnu højere i børnepassagertestene, hvor bilen beskyttede alle kritiske kropsområder på dukker, der repræsenterer 6 til 10-årige passagerer. Organisationen noterede sig også fleksibilitet for EV9ens airbags samt det intelligente system til registrering af børns tilstedeværelse.

Efter Euro NCAPs tests af EV9s sikkerhedsassistentsystemer, fremhævede Euro NCAP ydeevnen af bilens automatiske nødbremsesystem (AEB), som reagerede godt på andre køretøjer og undgik sammenstød i langt de fleste testscenarier.

Andre sikkerhedsfunktioner fremhævet af Euro NCAP var EV9s Lane Keeping Assistent (LKA), der forsigtigt korrigerer bilens retning, hvis den kører ud af vognbanen og også griber ind i mere kritiske situationer. Hastighedsassistentsystemet viste sig også at være god til at identificere den aktuelle hastighedsgrænse, hvor chaufføren kan vælge at lade systemet styre hastigheden automatisk efter de aktuelt gældende hastighedsgrænser.

EV9s sikkerhedsvurdering blev yderligere styrket af bilens Electric-Global Modular Platform (E-GMP) i højstyrkestål og dens stive karrosseristruktur. Kombineret med en række aktive førerassistent- og sikkerhedsfunktioner bekræfter dette EV9s kvaliteter med maksimal bekvemmelighed og sikkerhed på vejen.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark