Gå til indhold
Kias produktionsanlæg i Žilina har været i drift med serieproduktion af både motorer og biler siden december 2006
Kias produktionsanlæg i Žilina har været i drift med serieproduktion af både motorer og biler siden december 2006

Pressemeddelelse -

Kia fejrer to årtier i Slovakiet

Fredericia, den 8. april 2024 – Tyve år efter at have lagt fundamentet til Žilina-fabrikken, ser Kia tilbage på en ekstraordinær rejse, der repræsenterer en succeshistorie ikke kun for virksomheden, men for hele regionen. Ceremonien for det første spadestik til fabrikken blev afholdt i Teplička nad Váhom den 7. april 2004. Den blev overværet af de højeste repræsentanter for Kia, den daværende økonomiminister i den Slovakiske Republik og ledere af byen Žilina.

Žilina-fabrikken har faciliteret Kias ekspansion i hele Europa

Byggeriet af anlægget begyndte i efteråret 2004 og varede cirka 25 måneder, inklusive seks måneders testproduktion. Den første bil, "cee'd"-modellen på det tidspunkt, blev masseproduceret fra december 2006. Det var en helt ny model, der primært var beregnet til det europæiske marked. Da produktionen af motorer også startede i samme periode, fremstod anlægget hurtigt som springbrættet for Kias ekspansion på tværs af Europa, hvilket blev afgørende for virksomhedens rejse.

Flere modeller, mere teknologi: investeringer, der banede vejen

I løbet af dens tyve-årige historie er der produceret i alt fire forskellige modeller på fabrikken: Kia Ceed, Sportage, Venga og i årene 2009-2011 Hyundai ix35. I dag produceres to modeller, Sportage-modellen, som er blevet produceret i Žilina siden sin anden generation, og Ceed-modellen, der stadig udelukkende produceres i Žilina, som det eneste sted i verden. Den klassiske cee’d 5-dørs version blev i 2007 suppleret med SW (Sportswagon) og 3-dørs varianten – sidstnævnte blev produceret indtil 2018. Siden 2018 og 2019 er Ceed også blevet produceret i henholdsvis ProCeed-versionen (shooting brake model) og XCeed crossover modellen.

I 2020 gennemførte Kia Europe en række opgraderinger af produktionsanlægget i Žilina. Som følge af en investering på 70 millioner euro blev anlægget gearet til at producere virksomhedens nye 'Smartstream' forbrændings- og hybriddrivlinjer. Drivlinjeudviklingsteams havde med succes forbedret motorrespons, forbrændingseffektivitet og drejningsmoment på tværs af en lang række af de mest anvendte motorydelser. Inkorporering af Kias hybrid-drivlinjeteknologi var også nøglen til udviklingen af begge motorer. Disse motorer udgjorde en del af Kias bredere strategi om at udvikle en bred vifte af driftsteknologier – herunder hybrid-, elektriske og forbrændingsmotorer – der opfylder behovene hos en bred vifte af bilkøbere.

Fra et skift til 7 millioner motorer

I første omgang producerede anlægget i et skift. Toholdsskift startede i 2007, og fra 2012 har Kia produceret i treholdsskift. På grund af denne kapacitetsstigning oversteg den højteknologiske fabrik 4 millioner producerede køretøjer i alt efter blot 15 år og fejrede denne milepæl i 2021. I dag kan fabrikken prale af en årlig produktionskapacitet på 350.000 biler og 540.000 motorer. Siden 2006 er der produceret 7 millioner motorer på fabrikken.

Kias engagement i lokalsamfundet

Kia Slovakia beskæftiger i dag 3.800 fastansatte medarbejdere, mens den gennemsnitlige ansættelsestid på fabrikken er 11 år. Af den grund er Kia blevet en del af regionen og bidrager til dens fortsatte udvikling. Virksomheden har været en stabil arbejdsgiver i regionen i 20 år og en strategisk partner for byen Žilina, de omkringliggende kommuner og lokalsamfundene. Kia Slovakia har igennem sin velgørende organisation, grundlagt i 2013, indtil videre støttet projekter inden for uddannelse, sundhed, miljø og inklusion til en værdi af mere end 11 millioner euro.

Om Kia Slovakia

Kia Slovakia er Kias eneste produktionsanlæg i Europa. Anlægget blev bygget mellem 2004 og 2006. Produktionen af biler og motorer startede i december 2006. Kia Slovakia beskæftiger i dag 3.800 medarbejdere og producerer Kia Ceed-modeller i fire karrosseriversioner - Ceed, Sportswagon, ProCeed og XCeed samt Kia Sportage. Kia Slovakia er en af de største producenter og eksportører i Slovakiet. Siden starten af serieproduktionen i december 2006 har mere end 4 millioner køretøjer og over 7 millioner motorer forladt fabrikken.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (group.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark