Gå til indhold
Kia overvejer nu at masseproducere den innovative dækteknologi, som indtil videre er patentanmeldt i Sydkorea og USA
Kia overvejer nu at masseproducere den innovative dækteknologi, som indtil videre er patentanmeldt i Sydkorea og USA

Pressemeddelelse -

Kia har udviklet en integreret snekæde-teknologi

Fredericia, den 11. december 2023 – Kia Corporation afslørede i dag en ny snekæde-integreret dækteknologi, der gør det lettere at køre med optimal sikkerhed i vintervejr. En video der visualiserer teknikken kan ses på gruppens YouTube-kanal her: Link

Snekæde-integreret dækteknologi bruger memory shape legeringsmoduler, der er placeret inde i dækket. Disse moduler kan aktiveres, så de fungerer som en snekæde, blot ved at trykke på en knap i instrumenteringen.

I modsætning til traditionelle snekæder, der er komplicerede at montere og afmontere, vil denne teknologi automatisk implementere snekæder af memory shape legering ved et tryk på en knap. Det vil forbedre sikkerheden på snedækkede, glatte veje.

"Denne innovation, som forhåbentlig vil blive introduceret på Kia modeller i fremtiden, afspejler mærkets forpligtelse til at omdanne avancerede teknologier til praktiske løsninger, der gavner kunderne," sagde Joon Mo Park, leder af Advanced Chassis Development Team. "Vi fortsætter med at udvikle teknologier, der forbedrer sikkerheden og bekvemmeligheden i vores bilmodeller og giver værdi til vores kunder."

Den snekæde-integrerede dækteknologi består udover det elektroniske system af dæk med radiale riller fordelt i dækket som en pizza skåret i slices, med moduler lavet af memory shape legering indsat i disse riller.

Denne teknologi udnytter memory shape legeringens evne til at vende tilbage til sin oprindelige form, når systemet aktiveres elektronisk. Under normal kørsel er systemet komprimeret inde i hjulet formet som et "L" og kommer ikke i kontakt med vejoverfladen. Når føreren aktiverer systemet elektronisk, vender det tilbage til sin oprindelige profil; og materialet danner en ”J”-form, der skubber modulet ud for at få kontakt med vejoverfladen, hvilket forbedrer vejgreb, stabilitet og sikkerhed på snedækkede veje.

Hvis dækkets overflade slides ned til modulets normaltilstand, vil bilisterne nemt kunne identificere alvorligt dækslid og få dækkene udskiftet rettidigt.

Den nye innovative teknologi fra Kia er patentanmeldt i både Sydkorea og USA. Og Kia overvejer masseproduktion af dækkene efter yderligere udvikling, holdbarheds- og ydeevnetests.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark