Gå til indhold
Navigationssystemet registrerer om batteriniveauet er tilstrækkeligt til at nå destinationen - og tilføjer automatisk de nødvendige ladestationer langs ruten
Navigationssystemet registrerer om batteriniveauet er tilstrækkeligt til at nå destinationen - og tilføjer automatisk de nødvendige ladestationer langs ruten

Pressemeddelelse -

Kia introducerer EV-ruteplanlægning

Fredericia, den 10. juli 2023 Kia har annonceret en række forbedringer til sine modeller, som bliver tilgængelig ved en softwareopdatering. Den mest eftertragtede opgradering er introduktionen af EV-ruteplanlægning. Den nye funktion er inkluderet i den seneste softwareopdatering, som Kia har sendt til modellerne, EV6 og Niro EV, hvilket gør køreoplevelsen i de to elbiler endnu mere behagelig og komfortabel. Bilister behøver ikke længere at bekymre sig om, hvor de skal lade deres elbiler, når de kører længere strækninger.

Navigationssystemet registrerer nu ladestationer langs ruten og tilføjer dem automatisk som via-punkter. Altså kan føreren nu køre lange afstande uden bekymring – selv når batteristatus er lav. Systemet genkender automatisk, hvis batteriniveauet er utilstrækkeligt til at nå destinationen og informerer chauffører om et udvalg af ladestationer i nærheden. For at sikre optimal ladetid vil bilen om nødvendigt automatisk starte batteriforberedelses-processen.

Den foreslåede rute er baseret på en algoritme, der tager hensyn til batteriniveauet, Live Charging POI-oplysninger og det aktuelle energiforbrug, som er baseret på flere eksterne faktorer som landskabet, vejrforhold og trafik, samt kørestil og/eller mode.

Den længe ventede EV-ruteplanlægger, som nu er tilgængelig, lagrer og prioriterer hyppigt brugte ladestationer i søgningen. Systemet viser en liste over ladestationer i nærheden af køretøjets aktuelle placering og identificerer dem, der er besøgt flere gange for nylig. Derudover er foretrukne ladestationer nu også synkroniseret mellem hovedenheden og telefonapplikationen. EV-ruteplanlæggeren kan løbende forbedres via softwareopdateringer.

Yderligere opdateringer til medier og opkoblingsmuligheder

EV-ruteplanlægningsfunktionen er hjørnestenen i Kias seneste softwareopdatering, men den inkluderer også flere mindre, men interessante opgraderinger. Blandt dem er introduktionen af musiktjenesten, Soundhound. Softwaren identificerer sange, der spilles på radioen, og downloader sangtitel og kunstnerinformation fra serveren og viser dem på hovedskærmen.

Endelig byder den seneste softwareopdatering også på nye og forbedrede ikoner og symboler, som bringer nye nuancer til brugerfladen, samt justeringer af menustrukturen. Disse justeringer inkluderer en mere enkel menunavigation og forbedret synlighed af visse ikoner og undermenuer.

Alt i alt giver softwareopdateringen Kias kunder betydelige fordele i form af bekvemmelighed og brugervenlighed. Disse forbedringer er tilgængelige for mange eksisterende Kia modeller som softwareopdateringer og kommer som standard i alle nye modeller – i første omgang i Kia EV9. For yderligere information om tilgængeligheden af den nye opdatering, se venligst listen over kvalificerede køretøjer, der kan downloades her: update.kia.com/EU/E1/updateNoticePopup/dNh7lW

Kia modeller med telematics (fra årgang 2022 og frem afhængig af udstyr) kan få opdateringen via over-the-air (OTA) teknologi*. OTA-kampagnen startede den 3. juli. Tidligere producerede modeller kan få disse opdateringer installeret manuelt i bilen ved at downloade via Navigation Updater | Official Kia Motors Navigation Update Website

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark