Gå til indhold
Prisen for den veludstyrede Sportage Plug-in Hybrid starter fra kr. 364.900,-.
Prisen for den veludstyrede Sportage Plug-in Hybrid starter fra kr. 364.900,-.

Pressemeddelelse -

Kia Sportage Plug-in Hybrid – den fuldendte elektrificerede SUV

Fredericia, den 23. marts 2022 – I disse dage lander den helt nye Kia Sportage Plug-in Hybrid hos de danske Kia forhandlere – en kompromisløs elektrificeret SUV, som kombinerer omfattende komplet elektrisk kørsel og en enestående brændstoføkonomi samt praktiske egenskaber og komfort i topklasse.

Den helt nye Sportage Plug-in Hybrid er udviklet på en avanceret ny platform med banebrydende innovationer inden for elektrificering og teknologier, og den er dermed en miljøvenlig og dynamisk SUV. Den kombinerer høj ydelse og præstationer med en fremragende brændstoføkonomi på 90,9 km/l og en emissionsfri** rækkevidde på op til 70 km* eller op til 78 km* ved bykørsel (WLTP), hvilket er tilstrækkeligt til de fleste køreture og indkøbsture i hverdagen.

Plug-in-hybridmodellen, som følger i kølvandet på resten af femte generation af Sportage-modelprogrammet, som blev præsenteret sidste år, drager nytte af et hightech-udviklingsprogram med fokus på Europa, som har resulteret i de perfekte dimensioner og proportioner til de europæiske veje. Sportage Plug-in Hybrid har en akselafstand på 2.680 mm, en bredde på 1.865 mm, en længde på 4.515 mm og en højde på op til 1.650 mm. Denne omhyggelige tilgang har bidraget til at skabe en SUV, som er perfekt til de europæiske forventninger og understreger bilens praktiske egenskaber og anvendelighed i hverdagen.

Modelprogram og priser

Prisen for den veludstyrede indstigningsvariant, Prestige, starter fra kr. 364.900,-. Allerede fra indstigningsvarianten får man rigtig meget udstyr som standard - for blot at nævne nogen, 19" alufælge, el-foldbare sidespejle med blinklys, LED forlygter, LED kørelys, LED tågelygter i for, Privacy Glass, Adaptiv fartpilot, aut. fjernlysassistent, aut. klimaanlæg m. 3 zoner og aut. anti-dug, aut. nedblændeligt bakspejl, drive mode select, el-justerbar lændestøtte i førersæde, luftdyser i bag, læderrat m. varme, sædevarme for og bag, P-sensor for og bag, regnsensor, støjdæmpende forrude, 12,3" touchskærm m. navigation og Kia Connect, bluetooth, Android Auto, Apple CarPlay m. stemmestyring, bakkamera m. dynamisk guide og en lang række aktive sikkerhedssystemer. 

Næste udstyrsvariant er en Upgrade fra kr. 399.900,- med yderligere udstyr som eksempelvis el-bagklap, LED forlygter m. adaptiv styring af langlys, LED baglygter, delkunstlædersæder og Upgrade interiør, el-justerbare forsæder, multifunktionel smart key, 12,3" fuldt digital og curved skærm, trådløs telefonopladning og blindvinkel assistent.

Slutteligt tilbydes Sportage Plug-in Hybrid også som GT-Line til kr. 414.900,- med en masse lækre GT-Line designdetaljer indvendigt, GT-Line sæder i kunstlæder og quiltet ruskind samt SUV detaljer udvendigt.

Se hele modelprogrammet for den nye Sportage på Kias website

Sportage Plug-in Hybrid tilbydes også til privatleasing fra kr. 3.995,- om måneden (udbetaling: 29.995,-). Ønsker man den laveste mulige udbetaling på kr. 14.995,-, er det månedlige gebyr på kr. 4.795,-. Se alle privatleasingpriser på Kias website

Præstationer og effektivitet

Sportage Plug-in Hybrid er fra starten udviklet til at levere imponerende, men økonomisk overkommelige præstationer med enestående effektivitet. For at opnå det er Kias nyeste SUV udstyret med en højtydende 1,6-liters T-GDI-motor i kombination med en 66,9 KW elmotor med permanente magneter og et 13,8 kWh litium-ion-batteri. Tilsammen leverer denne drivlinjekombination en ydelse på 265 hk og et drejningsmoment på 350 Nm, en acceleration fra 0-100 km/h på kun 8,2 sek. Og en tophastighed på 191 km/h. En 6-trins automatisk gearkasse med jævnt og hurtigt gearskifte giver nem og hurtig fremdrift under alle forhold.

Den 4-cylindrede benzinmotor i Plug-in Hybrid omfatter flere tiltag, der har til formål at optimere brændstofeffektiviteten under alle driftsbetingelser. Det gælder blandt andet en ny og optimeret forbrændingsproces, afkølingsteknologier og tiltag til reduceret friktion inklusive et avanceret integreret termostyringssystem og anvendelse af kuglelejer med lav friktion. Det betyder, at den nye Sportage Plug-in Hybrid kun udleder 25 g/km CO2 ved blandet kørsel.

Sportage Plug-in Hybrid har også Kias nyeste, særdeles effektive og højtydende Hybrid Starter Generator-modul (HSG) og Hybrid Power Control Unit (HPCU), der begge forbedrer effektiviteten og præstationerne, mens de reducerer NVH-niveauet under kørsel. SUV’ens effektive opladningssystem i bilen (OBC) er på 7,2 kW, og under kørsel udgør energiforbruget imponerende 169 Wh/km.

Intelligent konstruktion

Drivlinjen og trækkonceptet i Sportage Plug-in Hybrid er omhyggeligt konstrueret således, at teknologien har minimal indvirkning på pladsen i passagerkabinen og bagagerummet. Således er højvoltsbatteriet placeret centralt under SUV’ens bund mellem de to aksler, hvilket sikrer en optimal vægtfordeling og en kabineplads, som er praktisk, komfortabel og alsidig.

Det har resulteret i en samlet pakke, som byder på imponerende benplads, lofthøjde og bagagerumskapacitet. Passagerer på 2. sæderække kan nyde godt af en benplads på 955 mm og en lofthøjde på 998 mm, og bagagerumskapaciteten er hele 540 l (VDA), når bagsæderne er i brug. For at maksimere de praktiske egenskaber kan brugerne klappe bagsæderyglænene ned i forholdet 40:20:40, hvilket øger bagagerumskapaciteten til 1.715 l.

Som det er tilfældet med resten af Sportage-modelprogrammet, er kabinen i Plug-in Hybrid omhyggeligt designet til at kombinere banebrydende teknologi med luksusudstyr, førsteklasses materialer og moderne stil. En 12,3” hightech-touchskærm og et multifunktions-touchdisplay, som er nervecentret for førerens og passagerernes opkoblingsmuligheder, funktioner og nyttige features, og en 12,3” instrumentenhed viser alle vigtige kørselsinformationer i knivskarp grafik.

Plug-in Hybrid har samme elegante og muskuløse udvendige design som de øvrige Sportage-modeller i femte generation. Sportage Plug-in Hybrid er udstyret med elegante 19” aluminiumsfælge, og bilen fås i 13 forskellige farver, hvoraf de ni er tilgængelige i kombination med sort tag, som giver GT-Line-modellerne en imponerende tofarvet effekt.

Sjoerd Knipping, som er Vice President for Marketing and Product hos Kia Europe, udtalte følgende: “Den helt nye Kia Sportage er fra starten udviklet til en topmoderne plug-in-hybriddrivlinje, som giver vores kunder fordelen ved en imponerende emissionsfri rækkevidde. Kombineret med en effektiv og miljøvenlig benzinmotor** viser den nye Sportage Plug-in Hybrid tydeligt Kias mission om en acceleration af løsninger til bæredygtig mobilitet i Europa.

”Vores nye Sportage Plug-in Hybrid nyder godt af samme fremtidsorienterede udvendige design og førsteklasses førerorienterede kabine som de øvrige modeller i femte generation af Sportage. Med dimensioner, der er tilpasset specielt til de europæiske kunder og de nyeste features inden for teknologi, komfort og sikkerhed, er den nye Sportage Plug-in Hybrid en SUV, som er udviklet til en hverdag uden kompromiser”.


Noter til redaktøren

*Brændstofforbrug og emissioner: Rækkevidden er udregnet efter WLTP-standarden (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

**Der er visse situationer, hvor benzinmotoren automatisk aktiveres, selv når bilen er i EV-tilstand. Eksempler kunne omfatte: når strømmen på hybridbatteriet reduceres til et vist niveau, når accelerationskravet er højt og/eller når det er nødvendigt for at varme kabinen op.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark