Gå til indhold
Ny KIA Stinger er klar til at revolutionere den måde, danskerne opfatter brand’et og føre KIA ind i en ny tidsalder
Ny KIA Stinger er klar til at revolutionere den måde, danskerne opfatter brand’et og føre KIA ind i en ny tidsalder

Pressemeddelelse -

KIA Stinger - rendyrket køreglæde og elegant design til danskerne

Fredericia, den 22. november 2017 – KIAs europæiske designteam har kaldt den en kærligheds erklæring til bilentusiaster, ingeniørerne taler om en rendyrket gran tourer. Den nye KIA Stinger er bygget til at levere rendyrket køreglæde – med et elegant design og en motor, der vil give kunderne gåsehud. Med op til 370 hk fra en 3,3-liters V6-motor med bi-turboladning accelererer bilen fra 0-100 km/t på 4,9 sek. Nu er den endelig i Danmark fra kr. 619.694,-.

Administrerende direktør hos KIA Import Danmark; Mogens Lyngsø beskriver den nye KIA Stinger således: KIA Stinger repræsenterer en helt boldgade for KIA. Jeg tror, at Stinger vil revolutionere den måde, danskerne opfatter brand’et og føre KIA ind i en ny tidsalder. Vi oplever en utrolig stor interesse for den nye KIA Stinger. Fra helt uventede sider får vi henvendelser og spørgsmål omkring bilen. Vi har helt klart en forventning om, at vi skal sælge KIA Stinger til danskerne. Det bliver ikke en volumenmodel, men der er helt sikkert også kunder til en rendyrket gran turismo med KIA logo på fronten.

Det danske modelprogram

I Danmark lanceres den nye KIA Stinger i 4 udgaver:

KIA Stinger GT-line 2,0 liters benzin med 255 hk (baghjulstrukken) til kr. 619.694,-

KIA Stinger GT-line 2,2 liters diesel med 200 hk (baghjulstrukken) til kr. 625.194,-

KIA Stinger GT-line 2,2 liters diesel med 200 hk (4-hjulsstrukken) til kr. 661.694,-

KIA Stinger GT 3,3 liters benzin med 370 hk (4-hjulstrukken) til kr. 832.694,-

Man kan se og prøve KIA Stinger hos vore 12 dedikerede Stinger forhandlere:

Jylland: Autohuset Vestergaard i Kolding og Vejle, Fjord-Frandsen Biler i Haderslev, Carl Edelholt Automobiler i Horsens, Jørgen Hansen Biler i Skærbæk, Mørch Automobiler i Aalborg samt Nellemann i Århus.

Fyn: Nellemann i Odense.

Sjælland: Andersen & Martini i Ballerup, CarSpecial i Ishøj samt Nellemann i Valby og Roskilde.

Køredynamik og specifikationer

Stingers køreegenskaber overgår alt hvad der før er set i en KIA i Danmark. Bilen kommer med tre forskellige motorer – 2,2 Diesel, 2,0 T-GDi og 3,3 bi-turbo.

2,0 benzinmotoren, som vi kender fra Optima GT, er forbedret i forhold til effektivitet i turboladeren ved lav til mellem hastighed. 2,2 Dieselmotoren kender vi fra Sorento, men på Stinger er motorens performance blevet væsentligt forbedret. Den 6 cylindrede 3,3 liters benzinmotor har twin turbo og er med sine 370 hk selvfølgelig modelprogrammets mest kraftfulde motor.

Fra Optima’en kender vi allerede til muligheden for at skifte mellem tre forskellige ”drive modes”, hvor Stinger vil give os muligheden for hele fem – SMART, ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+. Hertil har 3,3 motoren fået tilføjet en såkaldt Launch Control, og kan derfor nå fra 0-100 km/t på kun 4,9 sek. 2,0 T-GDI motoren er også væsentlig forbedret og går fra 0-100 km/t på 6,0 sek. Med 2,2 diesel motoren når Stinger fra 0 til 100 km/t på 7,6 sek.

Den 8-trins automatiske gearkasse, som er standard i alle varianter, er blevet skabt med Shift-By-Wire (SBW), til forskel fra det normale Shift-By-Cable (SBC). SBW går uden om den mekaniske del mellem gearstangen og selve gearkassen, og sikrer derfor en mere behagelig overgang mellem gearene samt automatisk overgang til P, hvis bilen slukkes i enten D/R eller M. Det betyder samtidig, at man undgår støj og unødig vibration ved gearskifte.

Udstyr

Standard udstyrslisten er spektakulær i sig selv med bl.a. 8” navigationsanlæg med touch skærm, Harman Kardon lydanlæg (15 højtalere), bakkamera med dynamisk linjeføring, adaptiv BI-LED forlygter som automatisk blænder op og ned, læderkabine, ventilerede forsæder, memory funktion ift. indstilling af førersæde, rat, sidespejle og head-up display, Advanced Smart Cruise Control, Smart Key inkl. smart power tailgate, og så har bilen et virkelig vellykket head-up display, så man altid kan orientere sig om køredata uden at tage øjnene fra vejen.

GT modellen med den store motor har desuden elektronisk reguleret undervogn (ECS), som reagerer dynamisk på førerens input, og afhængigt af vejforholdene og kørestilen kan den indstilles via Drive Mode funktionen med de fem indstillinger: SMART, ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+. Ydermere har den Dynamic torque vectoring system, launch control, power air-cell support i førersædet, blind spot detection, rear cross traffic alert, surround view monitor, wireless phone charger, reservehjul (alu), 19” GT alufælge, røde GT brembo bremsekalibre og GT bremseskiver 350/340 mm.

Sikkerhed

KIA Stinger er som nævnt en bil i den hurtige og kraftfulde ende. Derfor skal sikkerhedsudstyret følge trop. Standard sikkerhedsudstyr inkluderer automatisk nødbremse, Smart Cruise Control, Lane Keep Assist System, Speed Limit Information Function, Parking Assist System, Driver Attention Warning, Front Collision Alert og TPMS dæktrykskontrol. Til GT-udgaven fås yderligere Blind Spot Detection og Rear Cross Traffic Alert som standard. KIA Stinger forventes at opnå de maksimale 5 stjerner i EURO NCAP test.

Design

KIA Stinger udstråler selvtillid med dens lange kølerhjelm samt korte front udhæng og lange udhæng i bag. Bilen står bredt, som en autentisk Gran Turismo Sedan og er kombineret med højteknologiske detaljer og en dynamisk form. KIAs sporty og ikoniske frontgrill er selvfølgelig bevaret, men har fået sin helt egen udstråling.

Samlet giver Stingers interiørdetaljer en fornemmelse af en ”high-performance” bil, som hører til i premium klassen. Der mangler praktisk talt ikke noget på Stinger, og kvaliteten for både interiør og eksteriør er i stand til at løfte KIA som brand.

Stinger fås i ni forskellige karosserifarver, samt tre forskellige interiør farver. 

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark