Gå til indhold
Prisen på KIAs nye SUV-inspirerede Stonic starter ved kr. 179.999,-
Prisen på KIAs nye SUV-inspirerede Stonic starter ved kr. 179.999,-

Pressemeddelelse -

KIA Stonic lanceres slut oktober fra kr. 179.999,-

Fredericia den 7. september 2017 – Den nye KIA Stonic er en iøjnefaldende og selvsikker kompakt crossover med ægte europæisk design, og den byder på flere muligheder for at skræddersy bilen end nogen anden KIA model.

En række benzin- og dieselmotorer i letvægtskonstruktion er kombineret med manuelle gearkasser, så emissionerne reduceres, og effektiviteten optimeres. Bilens køreegenskaber er finjusteret til at levere maksimal køreglæde med styretøj og affjedring, der er tilpasset til europæernes smag. Bilens platform og karrosseri i højstyrkestål sikrer et højt niveau af sikkerhed og komfort under alle forhold.

KIA Stonic er en af de mest intelligente biler i klassen med en lang række teknologier, der er udviklet til at optimere køreegenskaberne, sikkerheden, komforten og brugervenligheden. Bilens gennemtænkte indretning giver en rummelig kabine og mange opbevaringsmuligheder.

Det danske modelprogram

Når KIA Stonic lanceres til oktober bliver det i udstyrsvarianterne Vision, Comfort, Advance & Premium. Prisen på en 1.2 benzinmotor i udstyrsvarianten Vision med bl.a. AEB nødbremse, vognbaneassistent, fartpilot med speedlimiter, el-justerbare sidespejle med varme, aircondition, projektionsforlygter, LED kørelys, tågelygter for, 7” audio display, Apple CarPlay / Android Auto, Bluetooth, 15” alufælge, tagræling, fjernlysassistent og træthedsregistrering koster kr. 179.999,-. 

Comfort modellen koster fra kr. 187.999,-. Her får du yderligere varme i rat og forsæder, oplyste makeupspejle, læderrat og gearknop samt konsollampe foran. 

Har man behov for et navigationsanlæg, skal man op i en Advance model, som prismæssigt starter ved kr. 199.999,-. Udover navigation med 7 års kortopdatering får man i Advance modellen også bakkamera med alarm, DAB radio, diskanthøjtalere, elruder i bag, TomTom live services, automatisk nedblændeligt bakspejl, sort indtræk, sorte high glossy detaljer omkring navigation og sort high glossy kølergrill med satin krom detaljer. 

Premium modellen er yderligere udstyret med 17” alufælge (med undtagelse af 1.2 benzin), el-indklappelige sidespejle med LED blinklys, LED baglygter, privacy glass, regnsensor, klimaanlæg med auto defog, sort kunstlæderkabine, opbevaringsboks med skydbart armlæn mellem forsæder, USB lader ved bagsæder, alupedaler, satin krom dørhåndtag indvendigt, justering af dybde på baggagerum og kromlister omkring vinduer. Her starter prisen ved kr. 214.999,-. Se priser og modelprogram herunder:

Køredynamik

Køberne kan vælge mellem en 1,0-liters T-GDI-letvægtsmotor, som yder 120 hk og en 1,25-liters eller 1,4-liters MPI-motor uden turbo. Udvalget af motorer fuldendes af en effektiv 1,6-liters dieselmotor med modelprogrammets laveste brændstofforbrug.

Bilens styretøj og undervogn er tilpasset til Europa, og komponenterne er konstrueret til at give en medrivende køreoplevelse med direkte sty­rerespons og stabile køreegenskaber. Bilen har elektronisk stabilitetskontrol (ESC) og Vehicle Stabi­lity Management (VSM) som standardudstyr. VSM omfatter funktionerne Torque Vectoring ved op­bremsning, Straight Line Stability og Cornering Brake Control.

Sikkerhed

Bilens platform og karrosseri er stærkt, sikkert og let. Det består af 51 % avanceret højstyrkestål. Karrosseriet yder sikkerhed og komfort for passagererne samt raffinement under alle kørselsforhold.

Bilen er som standard udstyret med en række af de avancerede DRiVE WISE-førerassistentsystemer (ADAS), der øger den aktive sikkerhed yderligere. Disse teknologier omfatter automatisk nødbremsesystem (AEB) med fodgængerregistrering (8-80 km/t) og Forward Collision Alert (FCA) og vognbaneassistent (LDWS). Som nævnt kommer Stonic også med træthedsregistrering (DAW) som standard samt fjernlysassistent (HBA), der fungerer ved hjælp af et nyt fusionskamera­system og giver kunderne ekstra tryghed. Blind Spot Detection (BSD) med Rear Cross Traffic Alert (RCTA) er ekstraudstyr. Stonic vil på trods af det høje sikkerhedsniveau, som er identisk med Rio, ikke få 5 stjerner i Euro NCAP som Rio har opnået. Dette primært grundet den højere køler/front.

En kombination af stil og muligheder for individualisering

For mange kunder i B-SUV-segmentet er det vigtigt at kunne individualisere deres bil, og Stonic er den mest individualiserbare bil fra KIA nogensinde. Bilens unikke C-stolpe skaber en naturlig grænse mellem karrosseriet og taget, og den udgør det perfekte lærred til at individualisere bilen med en tofarvet lakering (tilgængelig som tilkøb fra november). Den tofarvede lakering er inspireret af lakeringen på KIA Provo-konceptbilen fra 2013, som for første gang blev vist på den internationale biludstilling i Geneve i 2013.

Kunderne kan vælge mellem ni forskellige karrosserifarver og fem forskellige farver til taget, hvilket i alt giver 20 mulige tofarvede kombinationer. Afhængigt af karrosserifarven fås kontrastlakeringen til taget i farverne Aurora Black, Electric Green, Signal Red, Clear White eller Tan Orange. Bilen kommer som standard på 15” alufælge og 17” alufælge til Premium modellen.

Ligesom bilens eksteriør kan kunderne skræddersy bilens kabine – de kan nemlig vælge mellem fire farvepakker: Grey, Bronze, Orange og Green. Hver af de fire pakker indeholder en række farvede indlæg i kabinen og i indtrækket. Hvis du vælger en farvepakke, får du samtidigt også et D-formet rat med flad bund. Som standardudstyr har Stonic enkeltfarvet sort indtræk, og farvepakkerne Grey, Orange og Green byder på tofarvet stof-/kunstlæderindtræk i sort og grå med syninger i kontrastfarve og lakerede dekorindlæg. Biler udstyret med Bronze-pakken har indtræk i perforeret kunstlæder – enten enkeltfarvet i sort eller tofarvet i sort og grå. Farvepakken koster til Premium modellen kr. 999,- og til Advance 5.999,- da man samtidig opgraderer til kunstlæderkabine.

Gennemtænkt indretning af den rummelige og fleksible kabine

Den smarte indretning af kabinen i Stonic maksimerer pladsen for alle personer i bilen i forhold til de kompakte ydre mål. Kabinen byder på masser af plads til fører og passagerer, der kan nyde godt af en benplads på 1.070 mm foran og 850 mm bagi, en lofthøjde på 996 foran og 975 bagi og klassens bedste skulderplads med hhv. 1.375 mm foran og 1.355 mm bagi. Brændstoftanken er placeret under bagsædet, så bagsædepassagererne også har god benplads og en lav siddeposition.

Stonics fleksible bagagerum med en kapacitet på 352 l (VDA) er udstyret med en dobbelt bagagerumsbund. Det giver ejeren mulighed for at gøre bagagerummet større eller mindre alt efter behov, og bagsæderne kan klappes ned, så man får en helt plan bagagerumsbund. Stonic har den største bagagerumsåbning i B-SUV-segmentet, så man kan medbringe større genstande, og kunderne kan vælge mellem et dækreparationssæt eller et reservehjul, som opbevares under bagagerumsbunden. På bagagerumssiderne er der kroge, som kan forhindre indholdet af medbragte poser eller tasker i at falde ud i bagagerummet. Med bagsæderne klappet fladt ned har Stonic en bagagerumskapacitet på hele 1.155 l.

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Relateret materiale