Gå til indhold
KIAs rummelige Optima har fået en opdatering med bl.a. to nye motorer: KIAs helt nye 1,6-liters CRDi-dieselmotor og en 1,6-liters T-GDi-motor.
KIAs rummelige Optima har fået en opdatering med bl.a. to nye motorer: KIAs helt nye 1,6-liters CRDi-dieselmotor og en 1,6-liters T-GDi-motor.

Pressemeddelelse -

Nye motorer og et friskt design til KIA Optima

Fredericia, den 27. februar 2018 – KIA Motors Europe har introduceret en række designmæssige forbedringer og nye motorer til den nye KIA Optima. Bilen, der sælges som sedan eller sportswagon i Europa, får premiere på den internationale biludstilling i Geneve 2018, og den kommer til salg i Danmark til.

Optima-modellerne vil kunne fås med to nye motorer: KIAs helt nye ”U3” 1,6-liters CRDi-dieselmotor (common rail med direkte indsprøjtning) og en 1,6-liters T-GDi-motor (benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning). Foruden et opfrisket udvendigt og indvendigt design har den nye Optima KIAs nyeste teknologier inden for sikkerhed og opkoblingsmuligheder i bilen.

Michael Cole, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtalte følgende: ”Optima opnåede et rekordhøjt salg i Europa i 2017, hvor salget steg fra 9.600 til over 16.800 eksemplarer sidste år. Den yder et vigtigt bidrag til KIAs kontinuerlige vækst i Europa, og Optimas salgsmomentum er blevet opretholdt med introduktionen af nye varianter i 2017. De nye varianter omfatter Sportswagon og de højtydende GT-versioner samt en Plug-in-hybriddrivlinje med ultralave emissioner.

”Med en model, der passer til ethvert behov, vil Optimas opfriskede design, de nye motorer og det større udvalg af teknologier styrke bilens tiltrækningskraft yderligere både for erhvervskunder og privatkunder”.

Få emissioner fra turbomotorer i letvægtskonstruktion

Optima er nu tilgængelig med KIAs helt nye ”U3”-dieselmotor, som er konstrueret til mere end at opfylde de strengere krav i Euro 6d TEMP-emissionsstandarden. Den nye ”U3” 1,6-liters CRDi-motor (common rail med direkte indsprøjtning) erstatter den hidtidige 1,7-liters CRDi-motor. Den nye motor er udstyret med Selective Catalytic Reduction (SCR) – en aktiv teknologi til emissionskontrol, som reducerer emissionerne markant. Den nye motor udleder derfor få CO2-emissioner, partikler og NOx-emissioner. Motoren yder 136 hk og har et drejningsmoment på 320 Nm fra 2.000-2.250 omdr./min.

Og som endnu en tilføjelse er Optima for første gang også tilgængelig med KIAs 1,6-liters T-GDi-motor med 180 hk. Med den turboladede letvægtsmotor kan kunderne vælge en ny benzinmotor, som ligger mellem 2,0-liters CVVL-motoren uden turbo, som har en ydelse på 163 hk, og 2,0-liters T-GDi-motoren med 245 hk i Optima GT. Den nye 1,6-liters motor med 180 hk er kombineret med KIAs velfungerende 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, hvor føreren også har mulighed for at skifte gear ved hjælp af skiftekontakterne på rattet.

Med en ny Drive Mode Selector kan førerne i Optima skifte mellem køreindstillingerne Eco, Comfort, Sport og Smart. Via køreindstillingerne kan føreren tilpasse motorens respons og enten prioritere brændstoføkonomi eller øjeblikkelig acceleration. Desuden kan føreren tilpasse modstanden i servostyringssystemet til mere afslappet eller mere direkte og medrivende respons.Indstillingen ”Smart” er beregnet til at forudsige førerens behov og skifter automatisk mellem Eco, Comfort og Sport alt efter situationen. På den måde kan Optima tilpasse sig til førerens adfærd og vejforholdene ved at forudse førerens præferencer ved forskellige hastigheder og under forskellige kørselsforhold.

Opdateret udvendigt og indvendigt design

KIAs designere har gennemført en række ændringer af Optimas udvendige design. Ændringerne omfatter et ændret kofangerdesign foran, nye LED-baglygter og et nyt design af forlygter og tågeforlygter. På sedanmodellerne er designet af den bageste kofanger også blevet fornyet. ”Tiger nose”-kølergrillen har fået en ny, lys kromfinish, som fremstår mere sofistikeret og målbevidst. En ny lakfarve ”Runway Red” er også tilgængelig, og det samme gælder nye typer design til Optimas 16”, 17” og 18” aluminiumsfælge.

Kabinen er udstyret med et nydesignet rat og finish i satinkrom på midterkonsollen, som videreføres på instrumentpanelet. Køberne kan vælge et interiør i sort, tofarvet sort og gråt stof eller læder eller et nyt brunt stof eller læder.

Desuden byder Optima på ny ambientebelysning omkring instrumentpanelet og dørene, og personerne i bilen kan vælge mellem seks forskellige farver eller tildele forskellige farver til individuelle køreindstillinger. Som standard oplyses kabinen af et blødt grønt lys i Eco-indstillingen, og lyset bliver rødt i indstillingen Sport. I indstillingen Smart oplyses kabinen af en blød blå ambientebelysning.

Designmæssige opdateringer til GT- og GT Line-versioner

KIA har også ændret designet af Optima GT Line og den højtydende Optima GT. GT- og GT Line-versionerne har nye LED-tågeforlygter, der giver ekstra stil og udstråling på vejen, 18” aluminiumsfælge og sidespejle, sideskørter og luftindtagsgrill i sort højglans. GT Line-versioner kan genkendes på markante nye dobbelte afgangsrør, og Optima GT har dobbelte afgangsrør i krom.

Kabinen har fået samme forbedringer af materialekvaliteten som i standardversionerne, og sæderne fås nu i tofarvet sort og rødt læder. Desuden er sort læder med kontrastsyninger tilgængeligt. GT har forsæder med diskrete GT-logoer i sorte eller grå kontrastsyninger afhængigt af det valgte indtræk.

Nye aktive sikkerhedsfunktioner er tilgængelige

Optima er tilgængelig med KIAs nyeste avancerede førerassistentsystemer (ADAS), hvilket resulterer i en intelligent og sikker bil med aktive sikkerhedsteknologier til at undgå kollisioner eller reducere følgerne af kollisioner.

Optimas nye træthedsregistreringssystem (DAW) modvirker, at førerne kører, når de er distraherede eller trætte. Det sker ved, at systemet overvåger en række input fra bilen og føreren. Hvis det registrerer, at førerens koncentration er blevet markant reduceret, afgiver det en advarselslyd, og en advarsel vises i instrumentenheden. I Europa menes træthed hos føreren at være en vigtig faktor i op mod hver fjerde dødsulykke på kontinentet*. I USA estimerer National Highway Traffic Safety Administration konservativt, at der hvert år sker 100.000 ulykker med oprettet politirapport som et direkte resultat af trætte førere. I USA estimeres det, at disse ulykker hvert år resulterer i 1.550 dødsfald og 71.000 kvæstelser.**

Af andre sikkerhedsfeatures, der er tilgængelige til Optima, kan nævnes: Frontassistenten til undgåelse af kollisioner (FCA) med registrering af fodgængere***, vognbaneassistent (LKA); fjernlysassistent (HBA) og full LED-forlygter med dynamisk kurvelys. Disse nye teknologier gør Optima til en af de sikreste biler i klassen.

Opkoblet infotainmentsystem med touchscreen og Around View Monitor

Den nye Optima kan fås med KIAs nyeste infotainmentsystem med 8,0” touchscreen inklusive navigationssystem og KIA Connected Services med teknologi fra TomTom®. Systemet omfatter Apple CarPlay™ og Android Auto™ for komplet smartphoneintegration. Android Auto™ er konstrueret til at fungere med Android-telefoner med 5.0 (Lollipop) eller højere, mens Apple CarPlay™ er til iPhone 5 eller nyere. I midterkonsollen er der en trådløs oplader til smartphones, så brugerne kan oplade deres smartphones under køreturen.

Infotainmentsystemet er forbundet med Optimas nye Around View Monitor-kamerasystem (AVM) i højere opløsning. Systemet bruger kameraer placeret foran, bagpå og på siderne af bilen til at give føreren et 360-graders billede af omgivelserne omkring bilen, så det er nemmere at foretage parkeringsmanøvrer ved lave hastigheder.

Den opgraderede Optima sedan og Sportswagon kommer til salg i september 2018

Understøttet af KIAs kvalitetsløfte vil den nye KIA Optima blive solgt med koncernens unikke garanti på 7 år/150.000 km som standard. Den opgraderede Optima sedan og sportswagon kommer til salg i Danmark til september 2018.

Noter til redaktøren

*”Sleepiness at the wheel”, Association des Sociétés Françaises d'Autoroutes & Institut National du Sommeil et de la Vigilance, June 2013

**National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) Drowsy Driving Research and Program Plan; marts 2016

*** Frontassistenten til undgåelse af kollisioner (FCA) er et assistentsystem og fritager ikke føreren fra hans eller hendes ansvar for sikker betjening af bilen til enhver tid. Føreren skal stadig tilpasse sin kørestil til vedkommendes personlige køreevner, lovgivningen og de generelle vej- og trafikforhold. FCA er ikke konstrueret til selv at køre bilen.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark